Članak

CRNOGORSKI PREDSJEDNIK

Milatović osudio Dodikovu izjavu o stvaranju 'velike Srbije'

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović osudio je izjavu čelnika SNSD-a i Rs-a Milorada Dodika o stvaranju "države Srba".

(Patria) - Crnogorski predsjednik Jakov Milatović osudio je izjavu čelnika SNSD-a i Rs-a Milorada Dodika o stvaranju "države Srba".

- Jasno je da je to bila loša izjava koju zaista osuđujem. Crna Gora je jasno zaokružila svoju državnost, snažno trasirala euroatlantski put.

Radujemo se da se Bosna i Hercegovina pridruži tom putu - poručio je Milatović, odgovarajući na pitanje novinara tokom press konferencije s predsjendicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen u Podgorici.

Podsjetimo, Dodik se prije nekoliko dana založio za stvaranje jedinstvene države Srba koja bi uključivala i Crnu Goru.

- Već sada treba da kažemo da u ovom vijeku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Rs sa Kosovom i - ako bude takva demokratska odluka - i Crna Gora - izjavio je Dodik za ruski Sputnik.

Reagovalo je crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova, koje je Dodika pozvalo da se suzdrži od ekspanzionističke i nacionalističke retorike i ponaša politički i državnički odgovorno, u duhu prijateljskih odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

"Podsjećamo Dodika da je Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata država, članica NATO-a, okrenuta evropskoj budućnosti, a ne retrogradnim idejama, koje žive zahvaljujući nacionalističkoj retorici i strijemljenjima pojedinih političara iz regiona", saopštilo je crnogorsko MVP.

#CrnaGora #JakovMilatović #MiloradDodik #region #VelikaSrbija