Članak

NISU BIRALI RIJEČI

Žestoka rasprava predsjednika Rs-a i federalnog ministra: Dodik Isaka nazvao smlatom, ovaj mu poručio da je panj

Čelnik Rs-a i SNSD-a Milorad Dodik i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak akteri su političkog skandala koji je danas zatresao bh. političku scenu.

(Patria) - Čelnik Rs-a i SNSD-a Milorad Dodik i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak akteri su političkog skandala koji je danas zatresao bh. političku scenu.

Isakovo oslobađanje Gaze

A povod za to bilo je jučerašnje Isakovo obraćanje na skupu podrške građana Zenice palestinskom narodu.

- Zajedno ćemo mi, ako Bog da, osloboditi našu Gazu ali na način da ubijedimo sve one koji šute da dignu svoj glas i one koji imaju snagu da urade ono što trebaju uraditi - poručio je, između ostalog, Isak.

Dodik mu spomenuo majku

Zasmetalo je to Dodiku, pa je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci Isaka nazvao "smlatom koja jakim izjavama želi pokriti djelovanje".

- Neka proba osloboditi. Neka oslobodi mamu. To je težak trenutak koji postoji u sukobu između Izraela i Palestine, prije svega Hamasa. Ono što su učinili 7. oktobra spada u zločin koji je skrenuo pažnju cijelog svijeta - rekao je Dodik.

Očekivano, Dodik je pravdao "aktivnost Izraela da se brani", pa samim time i zločine koje izraelska vojska čini nad nedužnim palestinskim narodom u Gazi, mada je na neki način svoju izjavu pokušao malo ublažiti:

"Potresne su slike stradanja djece u Palestini. Očekujem da će to što prije stati i da će uspjeti pronaći dogovor. Svaka vrsta navijačkog odnosa prevazilazi nije fer i korektno".

Potom je situaciju na Bliskom istoku uporedio s onom u našoj zemlji.

- I mi smo zgurani u nešto što ne može funkcionisati. Vjerujem da ovo što se dešava u BiH, traži adekvatan odgovor.

Amerikanci su davno odlučili, to sam javno govorio, da centralizuju BiH. To je ono protiv čega se mi borimo.

Oni tvrde kako mi to ne razumijemo, nije stvar slova Dejtona, već proces. Taj proces mi nismo potpisali - dodao je Dodik.

Bolji bi bio panj

Ekspresno je stigao odgovor od Isaka, koji je Dodiku poručio da njegovoj porodici nije potrebno nikakvo oslobađanje.

- Meni i mojoj porodici, za razliku od Milorada Dodika, koji je u kriminal uveo i vlastitu djecu, nije potrebno nikakvo oslobađanje.

Oslobađanje, advokati, optužnica i zatvor vjerovatno su riječi koje već mjesecima muče porodicu Dodik.

O majci Milorada Dodika neću uopšte davati nikakve komentare. Toj ženi dovoljno je teško zbog same činjenice što je majka Milorada Dodika i što je rodila čovjeka koji će ostati upamćen kao historijska sramota - istakao je Isak.

Naglasio je da bi za građane manjeg bh. entiteta bilo mnogo bolje da Dodik nije na funkciji.

- Svaka konferencija Milorada Dodika baci me u razmišljanje. Zaista sam uvjeren kako bi za građane bh. entiteta Rs bilo bolje kada bi na funkciju predsjednika postavili panj.

I panj ima bolje manire od pojave koja se odaziva na ime Milorad Dodik - poručio je Isak.

#MiloradDodik #Ministar #Predsjednik #RamoIsak #Rasprava #BiH