Članak

SKUPOVI U VIŠE GRADOVA

Udruženje Palestinska zajednica u BiH zahvaljuje na podršci rezoluciji u UN-u i skupovima građana u BiH

(Patria) - Dok traju bjesomučna agresija i genocid u Gazi, sve veća podrška koju dobijamo širom svijeta ima sve veći značaj, i sve više država postaje svjesno sa kakvim se zločinima suočava palestinski narod, saopšteno je iz Palestinske zajednice u BiH.

"Teroristička izraelska vlast pred očima cijelog svijeta je krenula da izbriše jedan narod sa lica zemlje, za njih ništa ne znače ni pravo ni pravda niti međunarodni ugovori. Za nas u Bosni i Hercegovini je izuzetno važno da je ova država smogla snage biti na pravoj strani i želimo zahvaliti i članovima predsjedništva BiH i Elmedinu Konakoviću, ministru vanjskih poslova BiH na stavu koji je zastupala BiH.

Hvala i svim građanima koji se gotovo svakodnevno okupljaju podržavajući mir u Palestini i otpor Palestinaca. Naša odbrana se nastavlja, ali je ona snažnija sa svakim glasom koji nas podržava", navode u pismu zahvale.

Podsjećamo, Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je humanitarni broj putem kojeg građani BiH mogu donirati tri konvertibilne marke narodu Palestine.

Humanitarni broj na koji građani mogu zvati je 090 292 000. Pomoći se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom "Pomoć za Palestinu").

#Palestinskazajednica #pomoć #BiH