Članak

PREKINUTI BRUTALNOST

Hezbollah poručio arapskim liderima: Plan Izraela je da slomi vas i vaš narod

(Patria) - Zamjenik generalnog sekretara Hezbollaha šeik Naim Qassem je na X-u pohvalio postojanost fronta otpora pred izraelskom okupacijom i upozorio neke arapske države u regionu da neće biti pošteđene izraelske brutalnosti ako ne stanu iza Palestinaca u Gazi, javio je Press TV.

„Neka arapski vladari znaju da je otpor jak, nepokolebljiv i pobjednički, ako Bog da, i dani će to dokazati“, rekao je Qassem.

„Trebali biste znati da je plan Izraela da slomi vas i vaš narod. Ono što se dešava u Gazi je model za vas i vašu ulogu nakon toga, osim ako niste robovi i podložni tome. I zapamtite da je „Od Eufrata do Nila“ izraelski slogan“, nastavio je.

„Okupite se i prijetite, učinite ono što će ih odvratiti, bojkotujte, dajte mjesta svom narodu da se slobodno izrazi, izjavite svoju podršku Palestini i al-Qudsu, ovo je prilika da se prekine brutalnost“, napisao je Qassem.

„Palestinski narod i njegov otpor plaćaju cijenu za ponos nacije i budućih generacija, zato budite s njima da budete sami sa sobom i svojim narodima, a pobjeda dolazi samo od Boga“, dodao je.

Qassem je osudio podršku koju su Sjedinjene Američke Države i vlade na Zapadu dale
Izraelu.

„Brutalnost SAD, Francuske, Britanije i Njemačke u njihovoj apsolutnoj podršci izraelskom kriminalu i genocidu nad civilima u Gazi premašila je najniže razine čovječnosti“,
rekao je.

#arapskezemlje #Gaza #Svijet