Članak

IZBORI

Čengić proglasio pobjedu: Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima

(Patria) - Irfan Čengić novi je načelnik Starog Grada. On je na Facebook stranici proglasio pobjedu i prije nego je CIK zvanično proglasio rezultate. No, uobičajeno je da stranački podaci o prebrojanim glasovima se znatno brže dostavljaju od onih iz CIK-a.

"Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada.

Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima. Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao.

Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj. Bit ću načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekujem i od vijećnika.

Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja. Stari Grad voli svoju djecu", napisao je Čengić.

#BiH #IrfanČengić #pobjeda