Članak

POSJETE

Juniori prvi put nastupaju u Ligi prvaka: Magoda podržao razvoj Akademije FK Sarajevo

(Patria) - Juniori FK Sarajevo, kao prvaci Bosne i Hercegovine u svojoj selekciji našli su se na listi klubova koji će zaigrati u UEFA omladinskoj Ligi prvaka, gdje će prvi put predstavljati našu zemlju.Uoči odlaska na ovo najelitnije evropsko takmičenje, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda posjetio je mlade igrače u Trening centru Butmir. Ovom prilikom sportski direktor Senajid Ibričić i trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić, uručili su ministru Magodi posebnu zahvalnicu za podršku koju je Ministarstvo kulture i sporta KS pružilo u razvoju kluba, kao i pred ovaj važan događaj.

"Najveća podrška Ministarstva kulture i sporta KS prema FK Sarajevo bila je ove godine. Stoga, veliko hvala resornom ministarstvu i ministru Kenanu Magodi, koji je prepoznao naše opredjeljenje ka stvaranju boljeg ambijenta i sadržaja za sve sportiste i navijače s ciljem ostvarenja što boljih rezultata", poručili su iz FK Sarajevo prilikom dodjele zahvalnice ministru Magodi.

Ministar Magoda poželio je sreću juniorima na putu za Poljsku, gdje će 4. oktobra imati debitantski nastup u utakmici Lige prvaka protiv ukrajinskog Ruha iz Lviva.

"Znamo da je razvoj i unapređenje Akademije FK Sarajevo jedan od primarnih ciljeva kluba, a koji i Ministarstvo kulture i sporta KS snažno podržava. Napravili smo najveći iskorak do sada u vidu finansiranja FK Sarajevo i biti ćemo stalni učesnici u razvoju kluba. Prvi put u historiji Premijer omladinske lige BiH, vi ste osvojili duplu krunu, te ste zasluženo izborili nastup u Ligi prvaka, na čemu vam čestitam i želim mnogo sreće", poručio je ministar Magoda prilikom posjete FK Sarajevo u Butmiru.

#Sport #juniori #FKSarajevo