Članak

SKUPŠTINA UN

Komšić u New Yorku sa ministrom Saudijske Arabije: BiH ima ogroman turistički potencijal

(Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednikom Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Aqeelom Al-Khateebom.

Tokom sastanka razgovarano je o unaprijeđenju odnosa između dvije države, sa posebnim osvrtom o unaprijeđenju saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti turizma.

Zajednički je konstatovano da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal kojeg treba dodatno razvijati kroz postojeću i nove oblike saradnje.

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja, te naglašeno da se građani Kraljevine Saudijske Arabije ugodno osjećaju tokom boravka u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine fondovima Kraljevine Saudijske Arabije.

Ministar Al-Khateeb se zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću na podršci koju je Bosna i Hercegovina dodijelila Kraljevini Saudijskoj Arabiji u prvom krugu glasanja za njenu kandidaturu vezanu za EXPO 2030.

#Fondovi #SaudijskaArabija #UN #ŽeljkoKomšić #BiH