Članak

RAZGOVOR

Bandić: Sazidana na lažima Trojka je kukavičje jaje Bošnjacima!

Neka nam svima pouka bude da se ne može ništa ozbiljno raditi sa nesposobnim manipulatorima

(Patria) - Trojka je sazidana na ličnim interesima pojedinaca i lažima, kojima se ti lični interesi vješto sakrivaju od građana, poručio je Muamer Bandić zastupnik SBiH-a u Skupštini Kantona Sarajevo i član Glavnog odbora SBiH u razgovoru za NAP.

Tvrdi jedini su iskreno ušli u kantonalnu koaliciju vjerujući da će raditi pošteno, transparentno, urediti sistem i ostaviti nešto vrijedno spomena iza sebe našem gradu i građanima.

"Neka nam svima pouka bude da se ne može ništa ozbiljno raditi sa nesposobnim manipulatorima. A ovo su vrhunski manipulatori! Sada, kada je sve puklo, zaista je poslastica čitati šta dojučerašnji najpošteniji i najbolji partneri i europejci zaista misle jedni o drugima, a što vam do sada nisu htjeli reći. A kada pričaju o svojim partnerima zapravo najviše kažu sami o sebi, sopstvenoj ideologiji, poziciji u politici i sopstvenim političkim ciljevima", ističe Bandić.

Kao i veći dio javnosti Bandić Trojci zamjera njihove prioritete u radu i djelovanju.

"Danas dok traje sinhronizirani napad na Bosnu i Hercegovinu, njene institucije, hajka na Bošnjake kao njen temeljni politički narod, predsjedniku Naše stranke nisu neprijatelji srbijanski i hrvatski agenti na tlu naše zemlje, niti njihovo osporavanje suvereniteta Bosne i Hercegovine ili Bošnjaka kao naroda, svakodnevno skorojevićko pljuvanje po žrtvama genocida ili razvaljivanje institucija, već su mu neprijatelji njegovi dojučerašnji partneri koji mu izbacuju kafanskog jarana iz fotelje, koja vrijedi više nego deset drugih.

Vjerovali ili ne, predsjednik Naše stranke nije se oglašavao kada je Milorad Dodik psovao genocid. Šutio je i sjedio za stolom. Kada je Dragan Čović pokušavao instalirati svog osobnog klauna u Ustavni sud BiH, kompletna prva postava Naše stranke nas je svakodnevno uvjeravala kako je čovjek koji je sudnicu gledao samo na televiziji jedini najpošteniji, najpametniji i najbolji kandidat za tu funkciju. Nije se ni tada oglasio da brani Ustavni sud BiH, kao zadnju instituciju nad kojom Srbija i Hrvatska nemaju kontrolu", poručuje Bandić te dodaje:

"Danas kada mu smjenjuju jarana, konačno se oglasio i prvi čovjek Naše stranke s porukom na tweeteru:' Pored ovakvih partnera ne trebaju nam neprijatelji.' Dakle, Našoj stranci izgleda sve u Bosni i Hercegovini smeta i sve im je sporno, osim velikosrbijanskog i velikohrvatskog otvorenog fašizma, kada ih drži u foteljama. Zbog toga se nikada ne oglašavaju ova kukavičja jaja HDZ-a i SNSD-a!", dodao je Bandić.

#DraganČović #MuamerBandić #NašaStranka #Trojka #bih