Članak

Tegeltija uz harmoniku najavio tužbu protiv SDA zbog tvrdnje da 'prima mito'

Tegeltija je u predmetu "Potkivanje" saslušan kao svjedok i nema status osumnjičenog iako je snimak koji je nastao u jednom kafiću u Banja Luci kompromitirajući za Tegeltiju

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija najavio je na Twitter profilu da će podnijeti tužbu za klevetu protiv SDA i potpisnika saopćenja za javnost Kluba SDA u Prdstavničkom domu PS BiH u kojem reagiraju na događaje na relaciji Tužilaštvo BiH - direktor OSA-e Osman Mehmedagić.

U tom saopćenju se navodi da "Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a „formira predmet“ protiv direktora OSA-e sa očiglednom političkom tendencijom". 

"Sljedeće sedmice tužba za klevetu protiv SDA i potpisnika ovog saopštenja", napisao je Tegeltija uz link saopćenja koji je danas objavljen u medijima. Nešto kasnije je objavio i video na kojem svira harmoniku kao muzičku podlogu za najavljenu tužbu. 

Inače, Tegeltija je u predmetu "Potkivanje" saslušan kao svjedok i nema status osumnjičenog iako je snimak koji je nastao u jednom kafiću u Banja Luci kompromitirajući za Tegeltiju jer govori da će vidjeti sa Dalidom Burzić šta je sa predmetom koji je prijavio privrednik Nermin Alešević. Aleševića je sa Tegeltijom povezao inspektor SIPA-e Marko Pandža, a osumnjičeni u predmetu su upravo Alešević i Pandža.  

U klubu SDA u Zastupničkom domu državne skupštine su: Adil Osmanović (predsjedavajući Kluba), Safet Softić (zamjenik predsjedavajućeg Kluba), Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Halid Genjac, Nermin Mandra, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić i Denis Zvizdić.

#BiH