Članak

Zelenski zahvalio Michelu na dolasku u Odesu, deblokirati luke za izvoz pšenice

Michel je morao sa domaćinima skloniti se u sklonište tokom posjeta Odesi zbog napada na taj ukrajinski grad.

(Patria) - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski komentirao posjet predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela Odesi. Na svom službenom Telegram kanalu Zelenski je rekao: "Važno je spriječiti prehrambenu krizu u svijetu uzrokovanu agresivnim djelovanjem Rusije. Moraju se poduzeti hitne mjere za deblokiranje ukrajinskih luka za izvoz pšenice. Cijenim hrabar stav predsjednika Europskog vijeća i njegovu osobnu prisutnost u Odesi. Zahvalan sam na stalnoj potpori naše zemlje iz EU u mnogim područjima."

Michel je morao sa domaćinima skloniti se u sklonište tokom posjeta Odesi zbog napada na taj ukrajinski grad, objavili su europski dužnosnici. Tokom sastanka s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom "sudionici su hitno morali prekinuti sastanak i sakriti se zbog raketiranja u regiji", prenosi BBC.

Michel je posjetio grad na jugozapadu Ukrajine kako bi se sam uvjerio u utjecaj ruskog rata na globalnu opskrbu hranom. Šef ukrajinske mornarice izvijestio ga je o šteti koje su napravile ruske rakete, a obišao je i uništene stambene zgrade u gradu.

 

#Svijet