Članak

Dva zahtjeva prema CIK-u i pravosuđu: Najavljeni protesti i u Sarajevu

Hvala svim majkama, omladincima, studnetima, profeosrima, konobarima, hvala svima vama što branite narodnu volju

(Patria) - Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednicu RS u obraćanju demonstrantima  iščitala je zahtjeve, koji nisu konačni, a dopunjavat će ih kako proces bude tekao.

Jedan zahtjev je upućen CIK-u od kojeg traže ponovno prebrojavanje glasova u Republici Srpskoj, te analizu svih bijelih listića. Zahtjev prema pravosuđu je formulisan na način da traže da utvrde odgovornost svih lica koji su učestvovali u prekrajanju izborne volje građana. 

„Hvala svim majkama, omladincima, studentima, profesorima, konobarima, hvala svima vama što branite narodnu volju. Do kraja će se ići, a reći ću vam gdje je kraj. Kraj je do onoga ko je naredio krađu. Nisam pokradena ja, nego narod. I umjesto što traže od mene da im priznam mafijašku pljačku, ja njih pozivam da odstupe. Narod vas neće! Jesu li čuli poruku nas, što nas broje. Brojte ima nas dovoljno, a ako pustite pljačku na izborima kako će igdje biti dobro. Zato sada kada sasiječemo u korijenu da nam izborni dan bude praznik demokratije bit će nam bolje. Zato nećemo odustati“, poručila je Trivić.

Okupljeni građani na protestima u Banjaluci obavili su protestu šetnju. Protesti se održavaju po drugi put zbog, kako navode organizatori, izborne krađe.

Najavljeni su i protesti u Sarajevu gdje će također biti šetnja od zgrade OHR do zgrade Centralne izborne komisije.


 

#BiH