Članak

Krivične prijave protiv Vulina i Bocan-Harčenka zbog 'Wagner Grupe'

Krivična prijava podnesena je protiv Aleksandra Vulina

(Patria) - Advokat Čedomir Stojković iz Beograda podnio je krivične prijave protiv ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka te direktora BIA-e Aleksandra Vulina.

Krivične prijave podnesene su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u ime grupe "Oktobar" te oštećenih srbijanskih građana.

U prijavi je Stojković istakao kako država može uskratiti diplomatski imunitet Bocan-Harčenku te uposlenicima ruske ambasade u Srbiji, uposlenicima srpsko-ruskog Humanitarnog centra Niš koji su potencijalno pod kontrolom "Wagner Grupe" koju je advokat u prijavi okarakterizirao kao 'terorističku', zbog izvršenja krivičnog djela "organizovanje učestvovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi".

Krivična prijava podnesena je protiv Aleksandra Vulina, direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije zbog zloupotrebe službenog položaja. Stojković u prijavi ističe kako Vulin koristi službeni položaj i zaposlenima u Agenciji daje instrukcije da prekinu ili u cijelosti ne sprovode kontraobavještajne radnje na suzbijanju "paramilitarne i paraobavještajne organizacije 'Wagner Grupe' iz Rusije".

#Region