Članak

TEHNIČKI PROBLEMI

Pred ministrima trebala biti 41 tačka dnevnog reda, ali sjednica Vijeća ministara BiH nije ni održana

U Sarajevu će danas, sa početkom u 12 sati, biti održana 61. sjednica Vijeća ministara BiH, na čijem će se dnevnom redu naći 41 tačka. Među njima nema zakona.

(Patria) - U Sarajevu je danas, sa početkom u 12 sati, trebala biti održana 61. sjednica Vijeća ministara BiH, na čijem dnevnom redu je bila predviđena 41 tačka. Među njima nema zakona.

No, kako je saopćeno iz Vijeća ministara nakon skoro dva sata od termina kada je zakazana, sjednica nije održananiz tehničkih razloga.

Između ostalog, pred ministrima je trebao biti Prijedlog Strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH, koji je preložilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na dnevnom redu su i Prijedlog srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2025-2027., kao i Prijedlog odluke o imenovanju Radne grupe za izradu nacrta zakona o zaštiti i otpornosti kritičnih subjekata u institucijama BiH.

Prijedlog odluke o imenovanju Koordinacijskog tijela za uspostavu Zajedničkog tržišta na Zapadnom Balkanu, kao i Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o neželjenim supstancama u hrani za životinje.

Jedna od tačaka je i Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o pružanju obavijesti potrošačima o hrani te Informacija o problematici implementacije propisa zbog neusklađivanja s EU acquisom.

#BiH #sjednica #Vijećeministara