Članak

SARAJEVO

MUP i Uprava policije MUP-a KS predstavili vozila za specijalne namjene

(Patria) - MUP Kantona Sarajevo-Uprava policije predstavili su danas na Trgu Prve brigade policije nova vozila za specijalne namjene - tri oklopna vozila marke Roshel Senator AC, koja su namijenjena za širok spektar operacija. Njihova ključna uloga obuhvata patrolne i izviđačke misije, komandovanje, transport te podršku jedinicama za specijalne operacije.

Vozila mogu prevoziti do deset specijalno opremljenih policajaca, čineći ih neophodnim u situacijama koje zahtijevaju brz i siguran transport, te poslužiti kao sredstvo za uspostavljanje barikada u kriznim situacijama. Ova vozila bit će ključna i u specijalnim akcijama koje zahtijevaju vrhunske tehničke performanse i otpornost na različite vremenske uslove.

Osim toga, predstavljeno je i specijalno vozilo TOMA koje se koristi u prilikama narušenog javnog reda i mira u većem obimu, a ima mogućnost gašenja požara i dostave pitke vode. Specijalna vozila nabavljena su u okviru strateškog jačanja i opremanja policije u Kantonu Sarajevo, a njihova ukupna vrijednost iznosi skoro pet miliona KM.

#BiH #policija #vozilazaspecijalnunamjenu #MUPKS #Upravapolicije