Članak

SARAJEVO

Centralni predizborni skup Stranke za BiH u Novom Gradu: 'Ovdje se vidi, ovdje se zna'

(Patria) - Jučer je održan prvi centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu za predstojeće lokalne izbore. Općina Novi Grad Sarajevo, već godinama prednjači u realizaciji brojnih projekata i infrastrukturalnih rješenja, zahvaljujući predanom radu načelnika Semira Efendića, i upravo zbog toga je slogan Stranke za BiH Novi Grad "Ovdje se vidi, ovdje se zna" više od poruke — on je simbol konkretnog napretka i vidljivih rezultata.

Nezir Hadžić, nosilac liste za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo predstavio je kandidate Stranke za BIH za Općinsko Vijeće Novi Grad istakavši da je ponosan na svakog od njih, te je naglasio da će zajednički trud, rad i posvećenost donijeti daljnji napredak Općini Novi Grad Sarajevo.

U svom obraćanju je rekao da se u Novom Gradu živi patriotski i dodao da su predstojeći izbori veoma važni, te da će stranka za BiH svoja obećanja građanima ispuniti.

“Znamo da su se naši preci borili za domovinu i zastavu. Danas se moramo boriti za njihov emanet i ličiti na njih, čak i ako to znači gaziti po trnju. Živim u Novom Gradu i znam da ovdje živimo junački i patriotski. Nikada se ne povlačimo i branićemo svoje vrijednosti.

Pred nama je još jedan izborni ciklus. Izbori su izuzetno važni jer naši građani biraju svoje predstavnike koji će rješavati svakodnevne probleme. Kao nosioc liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu, s ponosom ističem da ćemo naša obećanja ostvariti”, izjavio je Hadžić.



Prisutnima se obratio i Muamer Bandić, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo i član Predsjedništva stranke za BiH i pružio punu podršku načelniku Semiru Efendiću i svim kandidatima za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo.

“Čast mi je obratiti se na ovom skupu. Vaša brojnost pokazuje da je tim Stranke za Bosnu i Hercegovinu, na čelu sa gospodinom Efendićem, pobjednički tim. Najavljujem briljantnu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima i jasno ističem da ćemo 2026. godine oštro odgovoriti onima koji su nam neustavno oteli vlast. Novi Grad je primjer kako se uz viziju i pravednog lidera mogu postići velike stvari. Novi Grad ne treba novog načelnika, potrebna mu je većina u općinskom vijeću, stoga vas molim da podržite načelnika i njegov tim”, rekao je Bandić.

Program i projekti za razvoj Novog Grada 2024.-2028.

Na predizbornom skupu, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić najavio je program rada za naredne četiri godine, koji će nastaviti transformisati Novi Grad i poboljšavati životne uslove građana.

„Program rada Općine Novi Grad za naredne četiri godine uključuje asfaltiranje svih ulica koje još nisu asfaltirane, što ćemo biti u mogućnosti završiti jer smo u prethodnih 12 godina mnogo radili. Također, sve ulice će dobiti rasvjetu, a zamijenit ćemo postojeću rasvjetu sa LED rasvjetom u svim naseljima. Planiramo popraviti prilaze svim zgradama, čime ćemo dodatno unaprijediti uslove života.

Radili smo mnogo i na društvenim projektima, a u narednom periodu planiramo izgraditi nove objekte s različitim sadržajima u naseljima poput Buča Potoka i Boljakovog Potoka. U Briješću gradimo objekat sa društvenim sadržajima, a u Zabrđu planiramo izgradnju područne škole kako bi djeca imala školu bliže kući. Isto planiramo i za naselja Dobroševići i Bojnik.



Izgradit ćemo novi centar za zdravo starenje na Dobrinji, kao i Policijsku stanicu. U posljednje četiri godine izgradili smo i rekonstrusali 41 dječije i sportsko igralište. Cilj nam je da svako naselje dobije i sportsko i dječije igralište, a stare betonske plohe ćemo zamijeniti gumenim podlogama te postaviti odgovarajuću rasvjetu. U naredne četiri godine, Novi Grad će izgledati drugačije i život u njemu će biti još kvalitetniji”, istakao je Efendić.

Načelnik Efendić je građane pozvao da izađu na izbore i podrže kandidate Stranke za BiH i tako pošalju jasnu poruku svima onima koji gaze dostojanstvo BiH.


“U vremenu koje je pred nama, pozivam vas da se aktivirate i izađete na izbore, da podržite naše kandidate za načelnika i vijeće. Na taj način šaljemo poruku onima koji gaze dostojanstvo države. Probudite se, ne gledajmo pasivno, jer možemo sve promijeniti. Novi Grad je dokaz da se sve može promijeniti. Trebamo Sarajevo kakvo je Novi Grad, jer kada Sarajevo bude takvo, Bosna i Hercegovina će biti bolja. Promjena je u nama. Potrebna nam je snaga i podrška ljudi širom Bosne i Hercegovine da bismo mijenjali stvari. Posao treba početi od ovih lokalnih izbora, i nećemo stati dok se situacija ne promijeni u Kantonu Sarajevo, jer kada se tu promijeni, promijenit će se i u državi”, zaključio je Efendić.

#2026Godine #DruštveniProjekti #Izbori2024 #LED #MuamerBandić #NezirHadžić #NoviGradSarajevo #NovoSarajevo #OpćinskoVijeće #SemirEfendić