Članak

VELIKA PODRŠKA

Bandić: Svjesni smo izazova, ali i spremni uz realizaciju ciljeva učiniti Novo Sarajevo poželjnim mjestom za život!

(Patria) - U Međunarodnom centru za djecu i omladinu u nedjelju navečer održan je skup podrške kandidatu za načelnika Novog Sarajeva Muameru Bandiću. U punoj sali Centra predstavljeni su kandidati Stranke za BiH, Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Narodnog evropskog saveza.

Okupljenima su se obratili nosioci lista ove četiri stranke.

Omer Begović, nosilac liste Stranke za BiH istakao je da međusobna iskrenost između stranaka će dovesti do odličnih rezultata i pobjede u svim općinama.

„Ujedno naša međusobna iskrenost je zalog za Opće izbore 2026. godine i preuzimanje vlasti u Kantonu Sarajevo, F BiH i na nivou BiH. Razmislimo svi ozbiljno o ovome, jednostavno moramo zaustaviti i skloniti sa vlasti ove štetočine, koje su nanijele ogromnu štetu na svim nivoima vlasti, u svim institucijama“, kazao je Begović.



Govoreći o Muameru Bandiću kazao je da je Bandić u svom političkom radu u proteklom periodu prepoznat kod građana i cjelokupne javnosti kao jedan od najuspješnijih političara.

„Radi se o izuzetno kompetentnom, sposobnom, visoko moralnom, odgovornom čovjeku. Muamer Bandić odlično poznaje i razumije sve potrebe građana Općine Novo Sarajevo. Siguran sam da će ih riješiti prema jako ozbiljnom programu koji je sačinio za svaku mjesnu zajednicu, jer smo prethodno obišli sve mjesne zajednice, skoro sve ulice, mahale, anketirali građane, neposredno razgovarajući sa građanima“, istakao je Begović.

Kerim Balić, nosilac liste SDA istakao je da su svi u Novom Sarajevu upoznati sa 'Sarajevskim dogovorom' koji je bio 2020. godine, gdje su oni tada nudili promjene svim građanima Kantona Sarajevo, pa i građanima Novog Sarajeva.

“I građani Novog Sarajeva su prihvatili taj 'Sarajevski dogovor', a kao posljedica njihovih kapitalnih projekata nepovratno je oštećena općina Novo Sarajevo. Ove godine su nam opet nudili neka nova rješenja poput gradonačelnice Benjamine Karić koja je kupila stan u drugoj općini, porodicu planira širiti u Centru i ona će kao poznavati svakodnevne probleme i potrebe građana Novog Sarajeva. O Koldži neću puno govoriti, on je dobio odgovor građana 2020. godine. Tako da je jedina prava promjena i ono što je potrebno građanima Novog Sarajeva Muamer Bandić”, poručio je Balić.

Ove četiri liste, dodao je, su garant da će, ako Bog da, budući načelnik Muamer Bandić imati stabilnu većinu u Općinskom vijeću Novog Sarajeva i da će moći svi zajedno da rade na projektima.

“Znaju građani Novog Sarajeva da je glas za Benjaminu Karić zapravo glas za Ramu Isaka i zato je Muamer Bandić pravi izbor i jedina prava promjena za Novo Sarajevo!”, zaključio je Balić.

Mirza Ramić kao nosilac liste Demokratske fronte poručio je da želi istaći da su ovi izbori veoma važni za sve, kako bi zajedničkom snagom uspjeli realizirati ciljeve.

"Ustvari, samo zajedničkim djelovanjem možemo unaprijediti našu općinu i stvoriti bolje uslove za život. Nećemo obećavati kao oni prije nas, mi ćemo sve učiniti da realizujemo i njihova obećanja, a naravno, kroz nove projekte učinit ćemo našu općinu još boljom i još jačom. Pored toga, želim istaći da ćemo stvoriti politički ambijent koji će doprinijeti jednakom razvoju svih mjesnih zajednica u Novom Sarajevu. Mi smo oni koji nećemo iznevjeriti naše građane i trebamo se i moramo potruditi da naš zajednički kandidat na ovim lokalnim izborima za načelnika općine Novo Sarajevo Muamer Bandić pobijedi, jer mi ne vidimo kvalitetnu alternativu. I na kraju želim citirati našeg predsjednika Komšića. Nije politika samo moć, politika je odgovornost. Odgovornost prema poslu koji radite, odgovornost prema građanima koji glasaju, odgovornost prema svojoj porodici. Dajte da pokažemo da možemo biti drugačiji", kazao je Ramić.



Nedim Salihagić, nosilac liste NES-a naglasio je da su podržali Muamera Bandića zbog njegovog iskustva, znanja i dokazane spremnosti da se bori za bolji život građana.

"Mi smo Bandića podržali nedvosmisleno i nismo gledali iz koje je stranke. Nakon četiri godine vrijeme je da Novo Sarajevo dobije pravog načelnika za bolje svih nas", istakao je Salihagić i poručio da predstavlja vrlo kvalitetnu listu.

Kandidat za načelnika Novog Sarajeva Muamer Bandić na binu se popeo uz standing ovation.

Na početku je kazao da je sretan zbog velike posjete skupovima četiri partnerske stranke, jer neki drugi skupovi više liče na slučajne susrete poznanika po parkovima i trgovima.

“Stojimo danas ovdje zajedno, s pogledom usmjerenim prema budućnosti. Novo Sarajevo je srce našeg glavnog grada, općina koja ima potencijal da postane simbol napretka, zajedništva i časti. Zato smo u programu Jedina prava promjena jasno precizirali šta ćemo uraditi ako dobijemo vaše povjerenje. Naš plan je realan, nismo u oblacima kao neki drugi. Naš plan je da nakon mandata niko više u Novom Sarajevu neće imati problem s općinskom birokratijom, vodovodom i kanalizacijom. Imamo plan za rješenje parking prostora.

Imamo i partnere iz Evropske unije s kojima ćemo to pitanje rješavati na kvalitetan način! Budite sigurni da ćemo putnu i komunalnu infrastrukturu učiniti modernom i funkcionalnom. Žao mi je što se moramo time baviti, jer to je odavno trebalo biti završeno, ali budite sigurni da ko god bude načelnik poslije mene neće se baviti tim pitanjima”, poručio je Bandić.

Dodao je da će se Novo Sarajevo graditi, ali planski.

“Zaustavit ćemo divlju gradnju, ali omogućiti svakom investitoru da u skladu sa zakonima i potrebama građana otvara nova radna mjesta, nove mogućnosti lokalne uprave. Dok vam neki nude ograde, mi ćemo nuditi parkove, sportsko-rekreativne centre otvorene za sve”, istakao je Bandić.

“Pitaju me zašto baš mi? Zato što vjerujemo u naš narod. Zato što znamo da se snaga Bosne i Hercegovine krije u svakom njenom čovjeku, u svakom naselju, u svakom radnom mjestu. Zajedno, možemo pokrenuti ekonomski rast, osigurati kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, ali i stvoriti općinu koja će biti mjesto ugodnog življenja i ponosa svih nas.

Zajedništvo je naša snaga. Svaki korak koji napravimo, napravit ćemo zajedno. Ovo nije kampanja jednog čovjeka, ovo je pokret svakog pojedinca koji želi bolje sutra, koji želi da Novo Sarajevo bude mjesto gdje se vraćaju mladi ljudi, gdje svaka porodica osjeća sigurnost i gdje imamo viziju koja nas vodi naprijed”, naglasio je Bandić.

I zaključio: “Svjesni smo da nas čekaju teški izazovi, ali hrabro koračamo naprijed. Mi ne tražimo izgovore, tražimo rješenja! U ime našeg naroda, naše i budućnosti naše djece.

Zajedno ćemo učiniti Novo Sarajevo ponosom cijele Bosne i Hercegovine. Jer naš je cilj jasno definisan: snažna, pravedna i prosperitetna općina. Općina koja je odraz vrijednosti ovog naroda, općina koja će biti ponosna na svakog svog građanina. Zato, budimo zajedno, radimo zajedno, i pobijedimo zajedno! Budimo jedina prava promjena, Novo Sarajevo to zaslužuje i predugo čeka!"

#DemokratskaFronta #KerimBalić #MirzaRamić #MuamerBandić #NarodniEvropskiSavez #NovoSarajevo #OmerBegović #OpćeIzbore2026 #SDA #StarnkaZaBosnuiHercegovinu #BiH