Članak

OPĆINSKI SUD

Mostarcu (22) mjesec pritvora zbog napada na maloljetnike

Za Muharemovića postoji osnovana sumnja da je kao saizvršilac počinio krivično djelo "nasilničko ponašanje".

(Patria) - Na prijedlog Tužilaštva HNK, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor osumnjičenom Ajdinu Muharemoviću (2002) iz Mostara u trajanju od najduže 30 dana.

Za Muharemovića postoji osnovana sumnja da je kao saizvršilac počinio krivično djelo "nasilničko ponašanje".

Iz Tužilaštva HNK danas su saopštili kako Muharemovića sumnjiče da je 1. septembra ove godine oko 23 sata u Mostaru, u Ulici Ante Starčevića, ispred dvije maloljetne osobe zaustavio svoje vozilo VW Polo, u kojem su se nalazile još četiri nepoznate muške osobe.

A potom je, zajedno sa spomenutim nepoznatim osobama, bez ikakvog povoda fizički nasrnuo na maloljetnike (oštećene), udarajući ih šakama i nogama po tijelu.

U saopštenju se dalje navodi da su oštećeni pali na tlo i tom prilikom zadobili lake tjelesne povrede, dok su napadači usljed reagovanja prolaznika prekinuli napad te se vozilom udaljili u pravcu hotela "Ero".

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Muharemoviću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Tužilaštvo HNK, u saradnji s PU Mostar nastavlja poduzimati istražne radnje u ovom predmetu u cilju identifikacije drugih saoizvršilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

#Napadi #općinskisudmostar #napadi #maloljetnici #CRNAHRONIKA