Članak

RASPISAN KONKURS

Posebni odjeli Tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH u decembru počinju sa radom, traže se pravnici, istražioci, psiholog

Posebni odjel Federalnog tužilaštva bit će smješten u zgradi u Alipašinoj ulici

(Patria) - Visoko sudsko i tužilačko vijeće na molbu Ambasade SAD na dvodnevnoj sjednici koja se održava u srijedu i četvrtak neće imenovati nosioce pravosudnih funkcija u Posebnim odjelima Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH za suzbijanje korupcije, organizovanog i međukantonalnog kriminala. To imenovanje bit će prolongirano za kraj septembra, a Posebna odjeljenja trebala bi početi sa radom početkom decembra.

VSTV treba imenovati posebnog zamjenika glavnog federalnog tužioca Federalnog tužilaštva Federacije BiH, devet tužilaca Federalnog tužilaštva Federacije BiH, te deset sudija Vrhovnog suda Federacije BiH – Poseban odjel Vrhovnog suda Federacije BiH.

Agencija za državnu službu FBiH u srijedu je raspisala Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnom tužilaštvu FBiH.

Traži se devet stručnih savjetnika pravnika, tri stručna savjetnika - istražioci, tri stručna savjetnika - ekonomisti, jedan psiholog, te po jedan stručni saradnik za opšte i pravne poslove i poslove javnih nabavki, te stručni saradnik za poslove kabineta.

Vlada FBiH na telefonskoj sjednici ove sedmice prihvatila je ponudu ponuđača ‘EURO STAN’ d.o.o. Istočno Novo Sarajevo od 30.08.2024. za poslovni prostor u Sarajevu, ulica Alipašina 6, na drugom spratu objekta, površine 697,05. Prostorije u kojima će biti ovi Posebni odjel koštat će Vladu 31,50 KM/m2 + PDV. Iznajmljene su na period od pet godina, počev od 1.10.2024. godine, objavila je Istraga.

#AmbasadaSAD #korupcija #međukantonalnikriminal #posebniodjel #VladaFederacije #VSTV #BiH