Članak

SJEDNICA DOMA NARODA

Federalni delegati danas o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH na čijem je dnevnom redu ukupno sedam tačaka.

(Patria) - U Sarajevu će danas biti održana sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH na čijem je dnevnom redu ukupno sedam tačaka. Početak zasjedanja zakazan je u 12.00 sati.


Predloženi dnevni red sjednice

Po hitnom postupku predložene su izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima FBiH i Zakona o policijskim službenicima FBiH.

Oba ta zakona povučena su s dnevnog reda jučerašnje sjednice Zastupničkog doma, na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, odnosno Federalne vlade.

Stoga je očekivani slijed događaja da će Vlada, odnosno njen predstavnik, učiniti to i na današnjoj sjednici Doma naroda.

Federalni delegati trebali bi danas razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o zaštiti zraka, kao i Strategija razvoja sistema socijalne i dječije zaštite u Federaciji BiH za period 2024-2030. godina.

Trebale bi biti razmotrene i odluke o zaduženju kod Evropske investicijske banke za realizaciju projekta Vjetroelektrana Vlašić, kao i kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta Koridor 5c Mostar Sjever - Mostar Jug.

#Domnaroda #sjednica #BiH