Članak

ZASTUPNIK U SKUPŠTINI

Šaljić p(r)ozvao Katicu: Zašto MUP KS ne reaguje na rušenje zastave BiH, hoćemo istragu, odgovore i krivične prijave!

(Patria) - Prosto je nevjerovatno, da se treći dan nakon skrnavljenja državne zastave i rušenja jarbola na jednom od vrhova Jahorine, tačnije na Košuti, nije oglasio MUP-a Kantona Sarajevo. Teritorija na kojoj se zastava nalazi je na teritoriji i u isključivoj nadležnosti Kantona Sarajevo, poručio je zastupnik Stranke za BiH u Skupštini KS Jasmin Šaljić.

"Mediji i pišu o ovom dogadjaju bukvalno svaki sat vremena, ali u MUP-a Kantona Sarajevo ne vide, ne čuju ili ne žele da čuju. Kao zastupnik u Skupstini Kantona Sarajevo pozivam ministra Admira Katicu da odmah uputi zahtjev i da se pripadnici MUP-a KS upute na lokaciju kako bi izvršili uviđaj i proveli ostale policijske operativne radnje, obavijeste javnost te podnesu krivične prijave. Nalogodavce ne trebaju mnogo tražit, ponudili su se sami i hvalili u medijama", dodaje Šaljić.

Kako kaže, na sjednici Skupstine Kantona Sarajevo javno će pitati ministra o svemu vezanom za ovaj događaj, svemu što je morao uraditi a nisi.

"A to je dužnost I obaveza! Sramotna šutnja odjela za medije MUP-a KS izazvala je zabrinutost građana koji imaju pravo đto Vas ministre pitaju, jeli to čekate da prerežu jarbole sa državnim zasatavama ispred MUP-a ili Predsjednistva BiH pa da reagujete na bilo koji način. Nalogodavci ovog mizernog čina, kojim se javno hvale u medijima i društvenim mrežama, su lokalne kabadahije Elek i Ćosić. Pitam ih javno kad ne mogu gledat zastavu svoje države te režu jarbole, zašto onda i javno ne unište svoja lična dokumenta, pocijepaju lične karte, vozačke dozvole, pasoše i saobraćajne dozvole jer na ovim svim dokumentima je zastava BiH.Nećete vi to uraditi jer znate da ste bez ove zastave niko i ništa, na svakom drugom mjestu samo obični stranci. Upamtite! Bez ove zastave koju rušite ako se ona na bilo koji način ukine i prestane da važi više ne bi bili samo obični stranci nego "migranti", zaključio je Šaljić.

#AdmirKatica #državnazastava #ElekĆosić #Jahorine #JasminŠaljić #KantonSarajevo #Košuti #MUPKS #PredsjednistvaBiH #StrankazaBosnuiHercegovinu #BiH