Članak

'RADI SE O ZAKONU'

Gavrankapetanović: Volio bih da Rimac kaže ko mu je prijetio i zašto se toliko prepao

Izjava je zabrinjavajuća jer ministar kaže da ne može pomoći bolesnima. Vlast je i odgovornost, ne samo privilegija. Ne samo skupi automobili plaćeni tuđim parama, dnevnice, povremeno navraćanje na posao.

(Patria) - Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac na jučerašnjoj pres-konferenciji u Sarajevu, između ostalog, odgovorio je i na pitanje zašto nije dao saglasnost da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan za direktora KCUS-a.

- Postoji problem što to nije po zakonu i procedurama. Najsretniji bih bio da to nije ispalo kako jeste, ali ja moram čuvati sebe jer sam dobio i prijetnje i tri krivične prijave ako dam saglasnost da će to ići.

Došao sam iz mirne sredine, godinu i po dana ostalo mi je do penzije i ja zbilja želim samo poštivati zakon - rekao je Rimac.

Dodao je kako je o svemu upoznata i Vlada FBiH, ali da mu smeta što se uvijek govori "kako ministar Rimac ne da".

- Vlada je na potezu, ne znam zašto ne radi. Ja sam potpisao i stojim iza toga. Razlozi zbog kojih je uskraćena prethodna saglanost, išlo se na brzinu, neorganizovano i nije bilo dogovora.

Da se malo stalo na loptu, moglo je sve biti drugačije, da se ne ide u javnost. Sada je to već problem, otišlo se dobro, dobro u krivo i sad to treba ispravljati.

Na koji način, ja u ovom trenutku ne znam. Pravnog načina da li ima ili nema, ali ja moram štititi sebe i zakon - poručio je Rimac.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović za portal Hayat.ba prokomentarisao je jučerašnju izjavu ministra Rimca.

- Izjava je zabrinjavajuća jer ministar kaže da ne može pomoći bolesnima. Vlast je i odgovornost, ne samo privilegija. Ne samo skupi automobili plaćeni tuđim parama, dnevnice, povremeno navraćanje na posao.

Vlast je odgovornost, prije svega. I volio bih da kaže ko mu je prijetio i zašto se toliko prepao. I da... kakve dogovore i s kim želi. Valjda se o zakonu radi - rekao je Gavrankapetanović.

#IsmetGavrankapetanović #KCUS #ministarzdravstva #NediljkoRimac #Politika #BiH