Članak

NOVINAR VEČERNJEG LISTA

Skandalozan istup Krešića, potencijalnog člana UO RTVFBiH: Herceg-Bosna je svetinja, očekujem da HDZ radi na rušenju FBiH

Herceg-Bosna je za mene svetinja, od HDZ-a očekujem da radi na rušenju FBiH

(Patria) - Brojnim imenovanjima direktora, članova upravnih i drugih odbora svjedočili smo u proteklih nekoliko mjeseci.

Vlast kao da po svaku cijenu želi instalirati svoje ljude na svaku moguću poziciju u državi, ali neka imenovanja ipak se nisu odvijala po želji nalogodavaca.

Još uvijek traje trakavica oko imenovanja direktora KCUS-a, a u narednim se danima očekuje i imenovanje u Federalnoj radio-televiziji te FUP-u.

Ono što je u javnosti i prije samog imenovanja izazvalo reakciju je potencijalno imenovanje novinara Večernjeg lista Zorana Krešića na poziciju člana Upravnog odbora (UO) RTV FBiH, prenosi Hayat.

Redakcija Novinske agencije Patria u posjedu je audio snimka na kojem Krešić govori o tzv. Herceg-Bosni, opasnim narodima, receptu za slabljenje FBiH...

- Nemam problema da kažem, evo u vlastitoj kući gledam RTL, Novu i Dnevnik HRT-a. Mi nemamo svojih medija, mi ne kreiramo mišljenje. Da ja predstavljam nešto, evo novinar sam, ja bih apsolutno zablokirao cijelu državu i nijedan se politički, ni bilo kakav drugi, proces ne bi događao.

Ja želim da se vrati Herceg Bosna, mi smo ovdje, kad je počinjao rat, mi smo prijetili, ili se makar sjećam toga da smo imali podmornice u mostarskome blatu. Nismo imali ništa, desetak puškica i čekali smo četnike koji su imali 20.000 ljudi koji su napadali.

Dakle, mi moramo održavati tu vatru i to mora postati jasno drugoj strani. Vi radite iste gluposti, stavljate nas na razne drugove koje Hrvati ne žele to, je brak u kojem mi ne želimo sudjelovati. Ovdje se događa sukob civilizacija i nekih civilizacijskih i drugih vrijednosti.

Ja se bojim da će se nastaviti pokušaj jedne politike neotomanske, to je narod koji se najviše kune u vrijednosti ZAVNOBiH-a. Vidjet ćemo 25., kod nas je 25., 29. uglavnom svinjokolja bila tradicionalno.

Sejdo Bajramović i njegovi trabanti koji elaboriraju njihova stajališta kažu kako je to rezultat prošlosti.

Jako je bitno što su hrvatska politika intelektualna elita gremi hrvatski politički nacionalni, kulturni, znanstveni, crkveni ako hoćete apsolutno je dao potporu HNS i politici zaključno vezano za Herceg-Bosnu i za mene je i za narod Herceg-Bosna svetinja, svi trebaju biti ponosni na nju i na sve ono što je ona radila bez obzira kako postoji presude odluke sudova.

Ja očekujem od HDZ-ovaca i svih na vlasti da rade na blago rečeno na rušenju Federacije i što većem njezinom slabljenju jer bi to bio kad bih se ja pitao strateški interes Hrvata - govori na snimku Krešić.

#hercegbosna #Politika #Skandal #UpravniodborPrešernovegasklada #ZoranKrešić #BiH