Članak

SAOPĆENJA

DF: Četiri godine Mandić 'stvara pretpostavke' za rekonstrukciju Koševa

(Patria) - Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ocjenjuje kao licemjernu i degutatnu izjavu za javnost aktuelnog načelnika Centra Srđana Mandića u kojoj ističe da je, potpisivanjem urbanističke saglasnosti, „stvorio pretpostavke“ za prvu fazu rekonstrukcije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase/Koševo.

"Nakon što za četiri godine mandata nije napravljen nikakav konkretan pomak, kada je u pitanju rekonstrukcija stadiona, posve je degutantno da aktuelni načelnik izdavanje urbanističke saglasnosti i „stvaranje pretpostavki“
predstavlja kao nekakav rezultat, mjesec pred izbore.

Naročito, ako se uzme u obzir da je i sam projekat za rekonstrukciju, u cijelosti, napisao sam Fudbalski klub Sarajevo i dostavio kao „poklon“ Općini, što znači da izvršna vlast u Centru nema, čak ni u tom pogledu, čime da se hvali. U informaciji o izdavanju urbanističke saglasnosti, aktuelni načelnik Centra ističe da će se obratiti višim nivoma vlasti radi finansijskog učešća u projektu.

Ako imamo u vidu da Mandić, kao visoki zvaničnik Naše stranke, već godinama ima na raspolaganju cijelu piramidu vlasti, od Grada Sarajeva i Vlade KS, preko Vlade FBiH do Vijeća ministara, ostaje nejasno zašto tek sada, mjesec dana pred izbore, „stvara pretpostavke“ i obećava učešće tih nivoa u rekonstrukciji stadiona.

Na kraju, želimo podsjetiti da je na predizbornom skupu 2020. u organizaciji
Naroda i pravde u Centru, Kemal Ademović javno zamolio Mandića da, ako
postane načelnik, ne započinje tobožnje projekte mjesec dana pred izbore
2024, kako bi stvorio privid da je nešto radio, jer, kako je tada rekao Ademović, „ako to niste dotad uradili, nemojte ni zadnji mjesec dana“.

Iako se tada saglasio sa Ademovićevom molbom i čak joj aplaudirao, četiri
godine poslije, Mandić mjesec pred izbore licemjerno radi upravo to, tj. mjesec pred izbore “stvara pretpostavke“, započinje velike projekte i obećava, čime samo potvrđuje da 4 godine nije uradio ništa, po pitanju stadiona kao i brojnih drugih tema koje su bitne građanima", saopćeno je iz DF-a.

#AsimFerhatovićHase #FudbalskiKlubSarajevo #Izbore2024 #KemalAdemović #NarodIPravda #NašaStranka #OlimpijskiStadion #Sarajevo #SrđanMandić #UrbanističkaSaglasnost #bih