Članak

OBJAVLJEN VIDEO

Rezervne snage EUFOR-a stigle u BiH, učestvovat će u vježbi 'Brzi odgovor'

"Brzi odgovor" naziv je godišnje vježbe EUFOR-a koja je počela u prošlu subotu i traje sve do 16. septembra, a bit će izvođena širom Bosne i Hercegovine.

(Patria) - "Brzi odgovor" naziv je godišnje vježbe EUFOR-a koja je počela u prošlu subotu i traje sve do 16. septembra, a bit će izvođena širom Bosne i Hercegovine.

Njena svrha je da pokaže spremnost ove vojne misije i potvrdi stalnu podršku partnerima u BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

U vježbi će učestvovati snage EUFOR-a iz 23 zemlje već raspoređene u BiH koje će privremeno biti ojačane rezervnim snagama iz Austrije, Mađarske, Rumunije i međunarodnim mirovnim snagama iz sastava KFOR-a.

"Dolazak austrijskih, mađarskih i rumunskih rezervnih snaga EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu. Elementi rezervnih snaga postaju dio EUFOR-a kako bi izveli EUFOR-ovu godišnju vježbu velikih razmjera 'Brzi odgovor'.

Tokom vježbe, zajedničke snage pokazat će svoju spremnost i potvrditi vlastitu sposobnost da podrže partnere u BiH u obezbjeđivanju stabilnog i sigurnog okruženja širom Bosne i Hercegovine.

Tokom vježbe, Oružane snage BiH podržavat će EUFOR, osiguravajući lokacije na kojima se vježba izvodi. Dobrodošli naši austrijski, mađarski i rumunski drugovi", naveo je EUFOR u objavi na društvenim mrežama.

Misija EUFOR-a danas je u poslijepodnevnim satima na društvenim mrežama objavila video koji prikazuje dolazak rezervnih snaga iz Austrije, Mađarske i Rumunije u Bosnu i Hercegovinu.

#BrziOdgovor #EUFOR #godišnjavježba #Vježba #Vojnici #BiH