Članak

PREPORUKE ISKUSNOG MAJSTORA

Savjet za vozače: Koje fraze trebate izbjegavati kad odete kod automehaničara

Jeste li nedavno svoje vozilo odvezli kod automehaničara na provjeru pred duže putovanje ili registraciju automobila?

(Patria) - Jeste li nedavno svoje vozilo odvezli kod automehaničara na provjeru pred duže putovanje ili registraciju automobila?

Ako je odgovor potvrdan, nadamo se da niste koristili neke od onih fraza na koje upozorava automehaničar Ahmed Ibrahim na svom YouTubeu kanalu "The Car Care Nut", prenosi Slobodna Dalmacija.

Ibrahim je, naime, sa svojim pratiteljima podijelio četiri fraze koje vozači nikada ne bi trebali kazati majstoru kod kojeg odvezu automobil na popravku.

- Nemojte doći u radionicu i kazati kako vam je potrebno "servisiranje". Svaki mehaničar koji je pošten reći će vam da modernim automobilima to ne treba jer se sve greške pronalaze automatski, na kompjuterima. Međutim, ako vaš majstor i nije baš tako etičan, moći će vam "uvaliti" šta god želi pod servisom - kaže Ibrahim.

Također, ne bi trebali automehaničarima govoriti niti da ste stručnjak, i da ste u prošlosti sami popravljali automobile.

Ibrahim upozorava i na to da, ako ne znate baš mnogo o automobilima, bar se potrudite da to ne izjavite pred majstorom, jer bi vam mogao naplatiti veću cijenu, a vi ne biste imali pojma.

Za kraj, posavjetovao je vozače da uvijek budu iskreni i kažu šta su uradili kad odvezu automobil na popravak, jer će se tako najbolje i najbrže ukloniti kvar.

- Ako hoćete da mehaničar bude iskren, trebali biste i vi biti, nemojte ništa skrivati od svog majstora - dodao je Ibrahim.

#AutomehaničarAhmedIbrahim #Automobil #Automobili #Iskrenost #Kvar #Majstor #Popravak #Radionica #Servisiranje #TheCarCareNut #magazin1