Članak

U PRITVORSKOJ BOLNICI

Osuđeni zločinac Mladić se onesvijestio i povrijedio glavu

(Patria) - Osuđeni ratni zločinac i bivši komandant Glavnog štaba Vojske Rs Ratko Mladić je, zbog gubitka svijesti, pao i povrijedio glavu u haškoj pritvorskoj bolnici, gdje se nalazi od aprila zbog nemogućnosti kretanja, što je izazvalo dodatne komplikacije, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

On je naveo da je u ponedjeljak prošle sedmice otišao u Holandiju kako bi posjetio oca, ali mu je javljeno da je Mladić izgubio svijest, pao i povrijedio se, nakon čega je završio u civilnoj bolnici, gdje ga je potom posjetio.

"Javili su nam da je doživio taj pad i veliki udarac u glavu, pošto se onesvijestio u stojećem položaju i pao. Oni su ga, valjda, digli. Rekli su nam da ne dolazimo u posjetu, pa smo onda išli u tu građansku bolnicu da ga vidimo", rekao je Darko.

On je dodao da je zločinac Mladić bio svjestan, ali da ne zna uopšte kako je pao.

"Tu je zadržan dva dana, pa vraćen. Uglavnom, stanje je nepromijenjeno u smislu da je vezan za krevet i da je veoma osjetljivo", rekao je Darko Mladić.

"Ne mogu da kažem da se stanje pogoršalo, ali ni da se poboljšalo", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da zločinac Mladić poslije pada ima dodatne komplikacije, visok pritisak, koji ne može da se spusti ni poslije desetak dana.

"Mi smo sada slabo u kontaktu, ali i dalje komuniciramo", rekao je.

On je podsjetio da su od aprila Mladića posjetila dva srpska ljekara - nefrolog i neuropsihijatar, od kojih su dobijeni izvještaji.

Mladić je presudom koju mu je izrekao Haški tribunal u junu 2021. godine osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

#Bosnia #CivilnaBolnica #DarkoMladić #Genocid #HaškiTribunal #Holandija #NemogućnostKretanja #PritvorskaBolnica #RatkoMladić #Srbija #BiH