Članak

MEĐUNARODNA AKCIJA

Po naredbi Tužilaštva BiH: Uhapšeni Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić

Foto: ATV

(Patria) - Po naredbi Tužilaštva BiH, u akciji provedenoj zajedno sa MUP-om Rs-a, u predmetu organizovanog kriminala visoke razine, lišeni su slobode Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U saopćenju se navodi da je navedeni trojac lišen slobode jer postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

U istrazi su korišteni i dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Mediji su ranije objavili da Kako su u okviru akcije izvršeni pretresi na više lokacija u Banjaluci i Brčkom, a uglavnom je riječ o nekretninama koje su osumnjičeni koristili.

Riječ je o međunarodnoj akciji, na kojoj se godinama radilo, a u kojoj su učestvovali istražni organi Češke i Austrije. Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplijenili veće količine droge, a ”palo” je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu sa Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom.

Beganović je osoba od sigurnosnog interesa još od prije rata, a uglavnom se bavio poslovima igara na sreću i organizovanjem kockanja u Češkoj.

#AdnanKelecija #Banjaluka #Brčko #IzetBeganović #MeđunarodnaAkcija #MUPRs #OpojneDroge #OrganizovaniKriminal #SadikKevrić #bih