Članak

SAOPĆENJE INSPEKCIJE

KUIP: Protiv našeg službenika koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći pokrenut disciplinski postupak

(Patria) - Povodom saobraćajne nezgode koja se 12. augusta 2024. godine u večernjim satima dogodila ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u kojoj je učestvovao službenik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo iz KUIP-a su saopćili da je prema službeniku koji je upravljao službenim motornim vozilom pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti i kršenja Etičkog kodeksa, te će u skladu sa zakonskim propisima biti poduzete predviđene mjere.

"S tim u vezi, ostvareni su kontakti sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te se provode i ostale aktivnosti na prikupljanju potrebnih činjenica i dokaza za utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti našeg službenika.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kao jedan od nosilaca provedbe zakona svojim postupanjem može biti primjer dosljedne primjene zakonskih propisa, dok uposlenici ovog organa treba da budu uzor primjernog ponašanja i zakonskog postupanja", navode iz KUIP-a.

Za volanom vozila KUIP-a bio je inspektor Anis Krivić. Istraga je objavila da je alkotestiranjem utvrđeno da je Krivić imao 1,68 promila alkohola u krvi.



#alkohol #AnisKrivić #KUIP #službenovozilo #sudar #BiH