Članak

NOGOMET

Sarajevo i Radnik dogovorili saradnju, šest igrača će biti na duploj registraciji

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Radnik Hadžići, član Prve lige FBiH, potpisali su ugovor o saradnji. Potpis na ugovor stavili su Jasmila Hodžić, generalni sekretar FK Sarajevo i Damir Beća, sportski direktor FK Radnik Hadžići.

Plod tog ugovora će biti dupla registracija za šest fudbalera koji su trenutno igrači FK Sarajevo. Tako će Andreja Ristić, Sanin Mušija, Elnes Alajmović, Harun Pločo, Nermin Mujkić i Momodou Jatta biti registovani i za klub iz Hadžića.

Podsjetimo, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u aprilu je donio novi pravilnik o saradnji klubova WWin lige BiH i Prvih liga FBiH i RS. Prema ovom pravilniku klubovi iz WWin lige Bosne i Hercegovine moći će ostvariti saradnju sa klubovima iz Prve lige FBiH po principu trajanja ugovora tokom jedne takmičarske sezone. Pravilnikom je predviđeno da igrači imaju registraciju za oba kluba istovremeno.

#Sport #FudbalskiKlubSarajevo #FudbalskiKlubRadnikHadžići #PrvaLigaFBiH #JasmilaHodžić #DamirBeća #AndrejaRistić #SaninMušija #ElnesAlajmović #HarunPločo #NerminMujkić
MT

Potrebujete kredit?
Na voljo smo vam, da vam ponudimo vsa posojila, kredite, financiranja, naložbe po ugodni obrestni meri 3% na mesec. Ponudba velja od 5.000 € do 10.000.000 € s trajanjem od 1 do 30 let. kontaktirajte nas. E-naslov: [email protected]
Whatsapp: +386 31 409 327
Signal: +386 31 409 327
Viber: +386 31 409 327
Telegram: +386 71 391 409