Članak

NASTUP NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Pezer: Falilo mi je snage u ruci, povreda je učinila svoje

(Patria) - Bh. atletičar u bacanju kugle Mesud Pezer nastupio je na trećim Olimpijskim igrama u Parizu ali nije se uspio plasirati dalje.

„Za moje treće Olimpijske igre sam se pripremao maksimalno kako fizički tako i psihički.
Imao sam ogromnu želju da postignem najbolji rezultat na najvećoj sportskoj smotri svijeta da se plasiram u finale što mi je bez većih problema pošlo za rukom na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sva tri hica sam izveo skoro tehnički savršeno, ali je nedostajalo snage u ruci pri izbačaju. Očigledno da je povreda od prije 15 dana učinila svoje, jer je moj najbolji rezultat ove godine skoro dva metra bolji od mojih bacanja na Olimpijskim igrama u Parizu", naveo je Pezer.

On se zahvalio svima koji su ga podržavali protekle četiri godine, najvjerovatnije će se Pezer naći i na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu.

"Posebno se zahvaljujem svojoj porodici, treneru, Atletskom savezu BiH, a veliko hvala pripada Olimpijskom komitetu BiH koji su bili bezrezervna podrška u ovom četverogodišnjem ciklusu. Sada me očekuje odmor sa porodicom, a onda počinjemo sa jakim treninzima i pripremama za narednu sezonu", naveo je Pezer.

#bacanjekugle #MesudPezer #Olimpijskeigre #Sport