Članak

OŠTRA REAKCIJA

SDA Srebrenica nakon ponovne smjene Fejzića: Srpska većina još jednom je pokazala da nema mjesta za Bošnjake

Nakon što je bijeljinski Okružni sud naložio da Hamdija Fejzić bude vraćen na poziciju zamjenika načelnika Srebrenice, danas je opet smijenjen. Desilo se to na tematskoj sjednici Skupštine opštine.

Hamdija Fejzić ponovo je smijenjen (Foto: Arhiv)

(Patria) - Nakon što je bijeljinski Okružni sud naložio da Hamdija Fejzić bude vraćen na poziciju zamjenika načelnika Srebrenice, danas je opet smijenjen. Desilo se to na tematskoj sjednici Skupštine opštine.

"Opštinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuje ponovno treniranje strogoće i pokazivanje snage i moći u progonu predstavnika Bošnjaka u Srebrenici od strane aktuelnog načelnika i njegove većine u Skupštini opštine Srebrenica", reagovala je OO SDA Srebrenica.

Podsjećaju da je Okružni sud u Bijeljini poništio odluku Skupštine opštine donesenu u novembru 2023., kojom je s mjesta zamjenika načelnika smijenjen Fejzić.

"Iako je Okružni sud u Bijeljini poništio raniju nelegalnu odluku Skupštine opštine Srebrenica o smjeni i naložio da Fejzić bude vraćen na mjesto zamjenika načelnika opštine, to se nije dogodilo.

Naprotiv, današnjom odlukom o ponovnoj smjeni Fejzića s mjesta zamjenika načelnika na tematskoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica srpska većina još jednom je pokazala da za Bošnjake nema mjesta u lokalnoj zajednici, ali i da se ne poštuju odluke sudova", ističu iz SDA.

Dodaju da će cijena bahatih i nelegalnih odluka srpske skupštinske većine tek doći na naplatu jer će poreski obveznici plaćati cijenu loših odluka još lošije srpske vlasti u Srebrenici.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da prestane s licemjernom politikom prema žrtvama genocida. Dok su deklarativno uz žrtve genocida, na terenu su ih prepustili na milost i nemilost onih koji su i jula 1995. donosili odluke o Bošnjacima", poručili su iz OO SDA Srebrenica.

#HamdijaFejzić #Politika #SDASrebrenica #Srebrenica #BiH