Članak

VERONICA FRALEY

Američka atletičarka takmiči se u Parizu, a nema novca ni za kirije

Veronica Fraley, reprezentativka i juniorska šampionka SAD-a u atletici podijelila je nevjerovatnu priču na društvenim mrežama dan pred početak takmičenja atletičara na Olimpijskim igrama u Parizu.

(Patria) - Veronica Fraley, reprezentativka i juniorska šampionka SAD-a u atletici podijelila je nevjerovatnu priču na društvenim mrežama dan uoči početka takmičenja atletičara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Fraley će nastupiti u disciplini bacanje diska, a u svojoj objavi na X-u istakla je kako nema dovoljno novca ni da plati stanarinu.

"Takmičim se na Olimpijskim igrama, a ne mogu da platim stanarinu. Škola mi plaća samo 75 procenata stanarine, dok igračima američkog fudbala (koji ništa nisu osvojili) daje dovoljno da mogu da kupe nove automobile i kuće.

Hvala svima za poruke podrške, ali želim da pojasnim da moja iritacija nije zbog škole kao takve, već zbog pravila koja me sprječavaju da zaradim koliko vrijedim kao sportista na koledž nivou, poput 'NIL' pravila (uvedeno kako bi i studenti mogli da budu plaćeni zbog sportskih dostignuća, op.a.), koje favorizuje popularnost prije kvaliteta nastupa", poručila je Fraley.

#Sport #SAD #atletičarka