Članak

SLAVIO U LJUBLJANI

Zrinjski eliminisao Bravo i plasirao se u treće pretkolo Konferencijske lige

Zrinjski iz Mostara plasirao se u 3. pretkolo Konferencijske lige, nakon što je danas u Ljubljani pobijedio domaću ekipu Brava rezultatom 3:1.

(Patria) - Zrinjski iz Mostara plasirao se u 3. pretkolo Konferencijske lige, nakon što je danas u Ljubljani pobijedio domaću ekipu Brava rezultatom 3:1.

U prvom duelu ove dvije ekipe Bravo je prošle sedmice u Mostaru trijumfovao s minimalnih 1:0, ali je Zrinjski smogao snage za veliki preokret po veoma teškom i kišom natopljenom terenu, i sa 3:2 iz dvomeča prošao dalje.

Zrinjski je u vodstvo došao preko Nardina Mulahusejnovića u 16. minuti. No, slavlje Mostaraca nije dugo potrajalo jer je na semaforu već u 21. pisalo 1:1. Strijelac za Bravo bio je Milan Tučić.

U novo vodstvo Zrinjski u 66. minuti dovodi defanzivac Slobodan Jakovljević, koji pogađa na asistenciju Antonija Ivančića.

Desetak minuta prije kraja Zrinjski povisuje na 3:1, što će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice. Gol vrijedan prolaska u treću rundu kvalifikacija za Konferencijsku ligu djelo je Frana Mlinara, koji je pogodio iz slobodnjaka.

Plemićima će u 3. pretkolu rival biti ekipa koja bude poražena iz duela Botev Plovdiv - Panathinaikos. U prvom meču bilo je 2:1 za Panathinaikos, a revanš se igra od 20 sati.

#bravo #fudbal #KonferencijskaLiga #ljubljana #MostarskiZrinjski #Sport