Članak

MINISTAR SE ZAPETLJAO

BIZARNO Konaković predlaže ono zbog čega je jučer napadao Komšića, Izetbegovića, Silajdžića i druge

(Patria) - Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, ušao je u javnu raspravu s ministrom sigurnosti BiH Nenadom Nešićem i ponovo dokazao da sigurnost, a posebno ona nacionalna, i nije teren kojim dobro vlada!

Sada Konaković predlaže Nešiću da ministri iz Republike srpske pristanu na izmjene u kojima će saglasnost za aktivnosti policijskih agencija, kao nigdje u svijetu, davati obavještajna agencija!?

Osim toga, predlaže da SIPA daje saglasnost za angažman prikrivenih istražitelja. Inače, rad prikrivenih istražitelja, prema zakonima o krivičnim postupcima, odobrava nadležni sudija za prethodni postupak.





Tako Konaković ponovo pokazuje raskošno neznanje i da se potpuno pogubio u mreži vlastitih laži.

Jer, nema potrebe da Konaković predlaže Nešiću da prihvati saglasnost da država Bosna i Hercegovina i njene institucije budu nadležne u koordinaciji i saradnji i između policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Naime, nema šta o tome neki Nenad Nešić ponovo odlučivati, kada je odluka o tome donesena davno od strane Parlamentarne skupštine BiH i Predsjedništva BiH.

Takav Sporazum već postoji, a da stvar sa Konakovićem i njegovim najnovijim prijedlogom bude potpuno bizarna, upravo je to što Konaković sada predlaže (iako već to postoji) ono za što je jučer optužio ne samo Željka Komšića i Bakira Izetbegovića nego i Harisa Silajdžića i SDP da su potpisali (ispravno) prije 14 godina.

Sve ovo samo govori kakav je Konaković umišljena neznalica koja sluđuje i zbunjuje građane i javnost u Bosni i Hercegovini.

Da je drugačije pročitao bi međunarodne sporazume koje Bosna I Hercegovina ima potpisane, a što mu je u opisu posla.

(A.Č.Z.)

#BakirIzetbegović #BosnaIHercegovina #ElmedinKonaković #NenadNešić #RepublikaSrpske #SIPA #ŽeljkoKomšić #BiH