Članak

REAKCIJE

Ambasada SAD ponovo pita Dodika gdje su pare: Firme u vlasništvu porodice Dodik dobivale su tendere

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini ponovo se oglasila na društvenim mrežama i pitala predsjednik Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu gdje je novac.

Podsjetimo, ovo je već četvrti put da Ambasada SAD postavlja ovo pitanje nakon što su na crnoj listi završile kompanije povezane sa porodicom Dodik, prije svega sa Igorom Dodikom.

Sedam kompanija završilo je na crnoj čisti, uključujući Prointer odnosno Infinity grupu, kao i UNA televizija koja se u međuvremenu gasi zbog sankcija.

Na posljednjoj objavi objavljenoj danas naveli su:

“Kompanije u vlasništvu porodice Dodik imale su povlašten tretman i prikupljale poticaje, dobivale ugovore i dobivale tendere Vlade i institucija RS. Koliko je legitimnih preduzeća i njihovih radnika, koji nisu vezani za porodicu Dodik, zaobiđeno?”, naveli su iz Ambasade uz već prepoznatljivi tag #WhereisTheMoney odnosno Gdje je novac?

#AmbasadaSjedinjenih #AmeričkihDržava #BosniHercegovini #GdjeJeNovac #IgorDodikom #MiloradDodika #ProinterInfinity #RepublikeSrpske #UNATelevizija #WhereIsTheMoney #BiH