Članak

POJAČANA FREKVENCIJA VOZILA

Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

(Patria) - Putevi u Bosni i Hercegovini jutros su prohodni bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Očekuje se pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na graničnim prelazima u poslijepodnevnim satima. S obzirom na vremenske uslove, vozače savjetujemo da u toku putovanja prave češće pauze, te unose dovoljne količine vode u organizam. Molimo vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog postavljanja završnog sloja asfalta, danas će u vremenu od 07 do 18 sati biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gračanica-Srnice (u Donjim Srnicama). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Gračanica-Srebrenik-Ormanica-Srnice.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

#putevi #vozila #BiH