Članak

ELIMINISALO AKTOBE

Sarajevo borbenom igrom i teškom mukom do drugog pretkola Konferencijske lige

Fudbalski klub Sarajevo se teškom mukom, ali izuzetno borbenom igrom dokopao drugog pretkola Konferencijske lige.

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo se teškom mukom, ali izuzetno borbenom igrom dokopao drugog pretkola Konferencijske lige.

Bordo momci večeras su na Koševu eliminisali kazahstanski Aktobe i zakazali okršaj sa Spartakom iz Trnave, piše Faktor.



Nakon 90 minuta borbe Aktobe je uspio nadoknaditi deficit iz prvog meča. Semafor na Koševu prikazivao je rezultat 1:2, pa je dvoboj otišao u produžetke, a potom i penale.

Sarajevo je mnogo bolje krenulo u meč. Već u prvoj minuti Čataković je pobjegao svojim čuvarima, gađao, ali je stativa spasila Aktobe.

U 13. minuti Kyeremeh je pokušao, golman Aktobea krajnjim naporom odbija loptu u korner.

Kyeremeh se i u 35. minuti našao u izglednoj prilici poslije jednog dugog pasa, ali mu je lopta pobjegla u prijemu. Uspio je šutirati, no golman gostiju na vrijeme je skratio ugao i tako sačuvao svoju mrežu.

Sporan detalj na Koševu viđen je u 37. minuti kada je Guliashvili pao u šesnaestercu Aktobea. Domaći su tražili penal, a sudija Zorbay Küçük iz Turske samo odmahnuo rukom.

Četiri minute kasnije hladan tuš na Koševu. Aktobe je poveo iz prve prave prilike. Umaev je bio strijelac u 41. minuti nakon što je pola posla po desnoj strani uradio Doumbouya.



Aktobe je minimalnu prednost odnio na odmor.

Koševo je proključalo u 57. minuti. Gruzijac Guliashvili efektno je pogodio za 1:1, što je bio rezultat koji je Sarajevu garantirao drugu rundu.

Gruzijac je uzeo loptu na desnoj strani, krenuo prema šesnaestercu, a onda s ivice kaznenog prostora lijevom nogom pogodio suprotnu stranu gola Aktobea.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima na Koševu. Kada je djelovalo da Sarajevo kontroliše utakmicu, Aktobe je ponovo poveo.

Nakon ubačaja iz kornera golman Rockov je odbranio jedan pokušaj, a Tanzharikov je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Imalo je poslije toga Sarajevo dvije izgledne šanse. Prvu poslije Kyeremeha u 84. minuti, a brzonogi fudbaler Sarajeva iz izgledne pozicije sa 16 metara neprecizno šutira.

U posljednjim trenucima meča, Oliveira je iz slobodnog udarca zatresao prečku pa je meč otišao u produžetke.

Kazahstanci su u takmičarskom ritmu, nalaze se usred sezone i dodatnih 30 minuta više je odgovaralo njima.

U trećoj minuti prvog produžetka Jairo je pobjegao defanzivcima Sarajeva i zakucao loptu pod prečku za vodstvo Aktobea rezultatom 1:3.

Samo tri minute kasnije Oliveira poslije prekida i slabe intervencije gostujućeg golmana trese mrežu za 2:3, odnosno 3:3 u ukupnom skoru.



Kyeremeh je unio smutnju u odbranu Aktobea u 103. minuti i ubacio u peterac, a Kazahstanci mogu biti sretni što se poslije nespretne intervencije Kikija lopta od golmana odbila u korner umjesto u mrežu.

Posljednji momenti prvog produžetka donijeli su nevolje treneru Zekiću i klupi Sarajeva s obzirom na to da je drugi žuti karton, odnosno isključenje zaradio Đuričković. To je značilo da Sarajevo kompletan drugi produžetak ima brojčani deficit na travnjaku.

U 111. minuti Soldo je probao glavom "sa penala", lopta je otišla tik pored desne stative gostujućeg gola.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su umorni igrači na Koševu pristupili izvođenju penala.

Penal seriju sjajnom odbranom udarca Romera otvorio je Rockov. Kod Sarajeva je neprecizan bio Anđušić koji je zapucao loptu visoko preko gola.

Tanzharikov je bio precizan na startu druge serije za vodstvo Aktobea 1:0, a Mehmedović bio siguran za poravnanje (1:1).

Jayro je donio novu prednost Aktobeu, dok je Oliveira pogodio za novo izjednačenje (2:2).

Rockov je drugi penal u raspucavanju odbranio Samorodovu, dok je Julardžija donio prednost Bordo timu (3:2).

Kasyym je izjednačio na 3:3, dok je odgovornost kod Sarajeva preuzeo Duraković i pogodio ključni penal.

Sarajevo će već narednog četvrtka na Koševu ugostiti Spartak iz Trnave.

#aktobe #FKSarajevo #fudbal #kazahstan #KonferencijskaLiga #Sport
U

I just got here a little while ago, and it's great. I was drawn in by the piece of information you have here. Thanks a lot for making such a great blog page quordle