Članak

ISPAO OD INTERA

Velež se osramotio u Andori!

Mostarski Velež doživio je večeras istinsku blamažu u Andori.

(Patria) - Mostarski Velež doživio je večeras istinsku blamažu u Andori.

Rođeni su na startu kvalifikacija za Konferencijsku ligu eliminisani od trostrukog prvaka Andore - Inter Club d'Escaldesa.

Nakon 1:1 na Grbavici, Inter je na domaćem terenu u Andorra la Velli deklasirao Velež rezultatom 5:1 i zasluženo prošao dalje na megdan grčkom AEK-u, piše Faktor.

Iako je žrijeb za Velež bio izuzetno povoljan, Rođeni u 180 minuta igre na travnjaku nisu pokazali da su bolji rival od mladog kluba, osnovanog tek 1991. godine.

Velež je u drugoj minuti mogao iskoristiti kiks odbrane Intera, lopta je stigla u šesnaesterac prema Haskiću koji je iz prve šutirao lijevom nogom, a golman domaćih odbranio.

Mlinarić je testirao golmana Intera u 13. minuti, ali je Munoz ponovo sačuvao mrežu.

U timu Veleža zbog povrede nije bilo Hrkača, na njegovo mjesto uskočio je Savić, ali se i on povrijedio nakon sudara glavama pa je u 26. minuti morao van igre.

Mostarci su kolosalnu priliku da povedu imali u 39. minuti kada je sudija iz Austrije Alan Kijas poslije duela Šikala i Fehera pokazao na bijelu tačku.

Loptu je na 11 metara namjestio Haskić, ali nije uspio pogoditi mrežu. Zatresao je stativu.

Brutalna kazna stigla je ubrzo. U 44. minuti Lopez je pogodio za vodstvo Intera.

Poslije toga su Rođeni djelovali izgubljeno, bili na "konopcima" pa je nova lopta završila iza leđa Hadžikića. Ponovo je Lopez bio strijelac.

Oreč, Mujan i Jevtović bili su na terenu kod Veleža od prve minute nastavka, a u svlačionici su ostali Haskić, Suljić i Halilović.

Upravo je jedan od rezervista vratio nadu Mostarcima da mogu nešto napraviti u Andori. Oreč je u 53. minuti smanjio zaostatak na 2:1.

No, samo tri minute kasnije ponovo je lako izigrana odbrana Veleža, puklo je na desnoj strani. Lopez je odigrao povratnu, a Berlanga lijevom nogom iz prve pogodio dalji ugao za 3:1.

Inter je prvi put u historiji u evropskoj utakmici postigao tri gola.

U 84. minuti Domi je postigao četvrti gol za Inter, a Andreu je u drugoj minuti nadoknade pogodio za konačnih 5:1.

#andora #fudbal #KonferencijskaLiga #velež #Sport