Članak

REAKCIJA

SDA: Umjesto da građanima osiguraju novac iz EU, vlast osigurala novac Dodikovom kumu i kadrovima SNSD-a

(Patria) - Zbog nesposobnosti vladajuće koalicije Bosna i Hercegovina je jedina država u regionu koja je ostala bez prve tranše od 70 miliona eura iz projekta Evropske unije „Plan rasta za Zapadni Balkan“, saopćeno je iz SDA.

"Umjesto usaglašavanja Reformskog programa, koji bi građanima Bosne i Hercegovine osigurao milijardu eura podrške Evropske unije, vladajuća koalicija se usaglasila da iz budžeta osigura 100 miliona KM za kupovinu zgrade kuma Milorada Dodika i da poveća budžetske stavke za institucije kojima rukovode kadrovi SNSD-a.


Tako su se već na prvom koraku raspršila lažna obećanja vlasti o milijardama eura iz Evropske unije nakon odluke o otvaranju pregovora, kojima su se pokušavale kompenzirati posljedice katastrofalnih ustupaka koje su stranke „Trojke“ dale koalicionim partnerima.

Ti bespotrebni ustupci su donijeli trajne disbalanse na štetu probosanskih snaga u strukturi državnih institucija na državnom i entitetskom nivou, a rezultat servilnih politika „Trojke“ je već sasvim jasan – ekonomija Bosne i Hercegovine usporava, Federacija BiH sustiže u zaduživanju prezaduženi entitet RS, politička i sigurnosna kriza je najteža od završetka rata i svakim danom se produbljuje", navode u saopćenju SDA.

#Bosna #EvropskaUnija #FiskalniOkvir #GlobalniFiskalniOkvir #Hercegovina #MiloradDodik #ProbosanskeSnage #ReformskaAgenda #ReformskiProgram #ZapadniBalkan #BiH