Članak

PRONAĐENI DOKUMENTI KOSOVA

U Loznici ubijen jedan granični policajac, drugi ranjen, napadač u bijegu

(Patria) - U pucnjavi koja se dogodila u srijedu navečer u Loznici ubijen je policajac Nikola Krsmanović, a drugi policajac je ranjen. Do pucnjave je došlo tokom rutinske kontrole taksi vozila od strane pripadnika saobraćajne policije, kada je iz vatrenog oružja na pripadnike saobraćajne policije ispaljeno nekoliko hitaca.

Jаke policijske snаge intenzivno trаgаju zа nаpаdаčem, nа terenu su policijski službenici PU Šаbаc, kаo i Uprаve kriminаlističke policije, Uprаve grаnične policije i pripаdnici Specijаlne аntiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Povrijeđeni policajac je u lozničku bolnicu primljen sa prostrijelnim ranama na leđima i ramenu i u stabilnom je stanju, potvrđeno je RTS-u.

Na licu mjesta policija je pronašla pasoš jednog od osumnjičenih, izdat od strane institucija Kosova na ime Hajziri Artan (33) i njemačku lična karta.

"Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame, nakon čega je pobjegao. Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gdje je Krsmanović podlegao povredama", naveo je u svom prvom obraćanju javnosti ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

#policajci #pucnjava #Region