Članak

U ZGRADI 'GRADINA'

Lokalizovan požar u Goraždu, vatra u stanu pričinila veliku materijalnu štetu

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu uspješno je lokalizovan.

(Patria) - Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u stambenoj zgradi "Gradina", koja se nalazi u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je lokalizovan.

Tu informaciju potvrdio je pomoćnik goraždanskog gradonačelnika za Civilnu zaštitu Sanid Zirak, prenosi Faktor.

Zirak ističe da je požar izbio oko 14.55 sati u stanu na petom spratu stambene zgrade te da srećom nije bilo stradalih niti povrijeđenih osoba.

- U trenutku požara stan je bio prazan. Intervencijom vatrogasaca ugašen je i spriječeno je njegovo daljnje širenje na stanove u blizini.

Prema prvim preliminarnim procjenama vatrogasaca i policije, pretpostavlja se da je uzrok požara eksplozija na klima uređaju, odnosno njegovoj vanjskoj jedinici - kazao je Zirak.

No, stvarni uzrok požara svakako će utvrditi nadležni organi, navodi Zirak, te dodaje da je to opomena svima koji koriste klima uređaje.

- Ovo je primjer i ujedno upozorenje koliko je važno da vodimo računa o ispravnosti klima uređaja i da treba da ih redovno servisiramo, kako bi se izbjegle ovakve neželjene posljedice.

Materijalna šteta u stanu je velika, a mi smo se kao Gradski štab CZ stavili na raspolaganje vlasniku stana da podnese zahtjev za pomoć.

Nadležna komisija će u roku od sedam dana izvršiti procjenu i spremni smo reagovati u skladu sa našim mogućnostima - dodao je Zirak.

#Goražde #požar #Vatrogasci #BiH