Članak

SJEDNICA U SARAJEVU

Državni ministri danas o zaštiti ličnih podataka

U zgradi institucija BiH u Sarajevu danas će, s početkom u 14 sati, biti održana 56. sjednica Vijeća ministara BiH.

(Patria) - U zgradi institucija BiH u Sarajevu danas će, s početkom u 14 sati, biti održana 56. sjednica Vijeća ministara BiH.

Između ostalog, na predloženom dnevnom redu je i novi tekst Nacrta zakona o zaštiti ličnih podataka, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predviđeno je i razmatranje novog teksta Prijedloga izvještaja o radu Vijeća ministara BiH za 2023. godinu.

Pred ministrima je i Nacrt sporazuma o saradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma - Šabac - Loznica (Republika Srbija) - Zvornik - Tuzla - Doboj (Bosna i Hercegovina) Između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, s izvještajem o obavljenim pregovorima.

Na dnevnom je, između ostalog, i Informacija o isteku mandata vršioca dužnosti zastupnika Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Bit će razmatran i Prijedlog akcionog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata Popisa poljoprivrede u BiH 2023-2026., kao i Informacija o provođenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH za 2023. godinu.

Državni će ministri, također, razmotriti Informaciju o provođenju Okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH za 2023., kao i Informaciju o perspektivama za BiH 2024-2027. godine.

#sjednica #Vijeceministara #BiH