Članak

HISTORIJA KAŽNJAVA LOŠE UČENIKE

Bandić: Stidi se Evropo, a mi u pamet

Sjetimo se da su Ujedinjene nacije bile zadužene za sigurnost tzv. zaštićenih i demilitarizovanih zona Srebrenice i Žepe.

(Patria) - Ima ljudi koji naivno vjeruju da će nam EU izgraditi državu ili da će nam sutra braniti državu, ako bi kojim slučajem "reformirani" trojkin partner Milorad Dodik krenuo u otvorenu secesiju, kaže član Predsjedništva Stranke za BiH i zastupnik u Skupštini KS Muamer Bandić.

"Sjetimo se da su Ujedinjene nacije bile zadužene za sigurnost tzv. zaštićenih i demilitarizovanih zona Srebrenice i Žepe.

Kada je krenuo napad agresora na te zone, UN nisu prstom mrdnule da ga spriječe već su se povukle, ostavile civilno stanovništvo na milost i nemilost četnicima, te se isključivo brinule za sigurnost svojih vojnika.

Štaviše, dobar dio naroda, koji se sklonio u i oko njihove baze, hladno su isporučili četnicima na klanje.

Mi smo mali i nezaštićeni narod, ako već nismo u stanju da učimo iz tuđih grešaka, onda barem učimo iz sopstvenih, kako nam se historija ne bi ponavljala.

Ovo govorim jer historija ima tendenciju da baš brutalno kažnjava loše učenike.

A danas su diplomate Delegacije EU odale počast poginulim izvršiocima genocida nad Bošnjacima Podrinja i to na Vojničkom groblju u Bratuncu. Stidi se Evropo, a mi u pamet", poručio je Bandić.

#DelegacijaEU #Evropa #MuamerBandić #politika #StrankaZaBosnuIHercegovinu #BIH