Članak

OGORČEN POTEZOM DELEGACIJE EU

Salkić: Neki bi baš kao i 1995. sjedili i posmatrali novi genocid nad Bošnjacima, bez da bi bilo šta poduzeli

Salkić je svoj post na Facebook profilu započeo rečenicom "licemjerstvu nikad kraja".

(Patria) - Nakon što je nešto ranije direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oštro reagovao na današnju posjetu delegacije EU Bratuncu, koja je položila i cvijeće na Vojničkom groblju, oglasio se i poslanik SDA u NSRs Ramiz Salkić.

Salkić je svoj post na Facebook profilu započeo rečenicom "licemjerstvu nikad kraja".

"Dođete, odate počast žrtvama genocida, a onda dođete i odate počast vojnicima vojske koja je presuđena da je počinila genocid.

Ovo je očiti dokaz da bi neki baš kao i 1995. godine sjedili i posmatrali novi genocid nad Bošnjacima bez da bi bilo šta poduzeli.

Ovo su oni koji svojim postupcima ohrabruju Srbiju i bosanske Srbe da izgrađuju 'srpski svet' na štetu Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.

Oni koji odaju počast vojnicima vojske koja je počinila genocid nad Bošnjacima ni na koji način ne zaslužuju naše poštovanje i uvažavanje.

Nije moguće biti na strani nevino ubijenog i ubice. Vi ste danas pokazali da vaše saosjećanje sa žrtvama genocida nije iskreno i da ste spremni izjednačiti žrtve i njihove ubice.

Vi ste se, svjesno ili ne, sasvim svejedno, stavili u službu velikosrpske kampanje i laži da su ubica i ubijeni isti.

Da li znate, a sigurno da znate, da ste položili cvjeće pripadnicima brigade koja je bila ključna u počinjenju genocida nad Bošnjacima sigurne zone UN Srebrenica.

Da li ste posjetili memorijalni centar Veljaci u Bratuncu gdje su pokopane neke od bošnjačkih žrtava onih kojima ste danas položili cvjeće i iskazali poštovanje.


Niste, jer vas zanima ravnoteža a ne stvarna istina", naveo je Salkić.

#bih #DelegacijaEU #nsrs #politika #RamizSalkić