Članak

PROJEKTI

TRAMVAJSKA PRUGA DO HRASNICE Ministar Šteta i načelnik Muzur obišli radove

(Patria) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur obišli su radove na izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice.

Ovo je historijski projekt za Općinu Ilidža, ali i za cijeli kanton, jer se radi o prvom širenju tramvajske pruge od 1962. godine.

“Ovo je ogroman projekt za Ilidžu, izgradnjom tramvajske pruge poboljšat ćemo kvalitet života u našoj općini, olakšat ćemo svakodnevnicu svima. Znamo svi koliko godina se samo pričalo o pruzi do Hrasnice, ja sam ponosan što sam dio ovog projekta. Ovaj projekt je primjer kako se zajedničkim radom može postići mnogo”, istakao je načelnik Muzur.

Različite vrste radova se izvode dužinom cijele trase buduće tramvajske pruge, od radova na odvodnji na dionici od Ilidže do kružnog toka u Butmiru, ugradnji geotekstila i prvog tamponskog sloja od Sokolović Kolonije do kružnog toka u Hrasnici, do priprema za iskop zemljanog materijala od kružnog toka u Hrasnici do Famosa.

Zajedničkim radom svih uključenih strana projekt o kojem se decenijama samo pričalo, sljedeće godine bit će završen.

“Zadovoljan sam dinamikom radova na pruzi do Hrasnice. Na svakom, pa i na ovom projektu imamo izazove, ali uspijevamo ih riješiti. Mi smo opredijeljeni za razvoj svakog dijela kantona i ulaganja u infrastrukturu i to se godinama unazad i vidi. Tramvajska pruga do Hrasnice je decenijama bila samo predmetom priča i obećanja, drago mi je da smo u prilici da kažemo da će sljedeće godine novi tramvaji voziti do Hrasnice”, istakao je ministar Šteta.

#AdnanŠteta #Hrasnica #NerminMuzur #tramvajskapruga #BiH