Članak

KONVENCIJA

Trump zvanično nominovan za predsjedničkog kandidata, a senatora J. D. Vancea odabrao za svog potpredsjednika

(Patria) - Donald Trump je odabrao senatora iz Ohioa J. D. Vancea za svog potpredsjedničkog kandidata, pošto je Republikanska stranka zvanično nominovala bivšeg predsjednika da se ponovo kandiduje za Bijelu kuću na početku nacionalne konvencije stranke u Milwaukeeju, javio je Reuters.

„Kao potpredsjednik, J.D. će nastaviti da se bori za naš Ustav, stajati uz naše trupe i učiniće sve što može da mi pomogne da AMERIKU PONOVNO UČINIMO VELIKOM“, napisao je Trump na svojoj platformi Truth Social.

Četvorodnevna konvencija otvorena je u centru grada Milwaukeeja u Fiserv Forumu dva dana nakon što je Trump preživio pokušaj atentata u Pennsylvaniji, i nekoliko sati nakon što je osigurao pravnu pobjedu kada je savezni sudija odbacio jedan od Trumpovih slučajeva krivičnog gonjenja.

Trump bi trebao službeno prihvatiti nominaciju stranke u udarnom terminu u četvrtak i na izborima 5. novembra izaći na megdan demokrati i sadašnjem predsjedniku Josephu Bidenu. Vance (39), bio je žestoki Trumpov kritičar 2016. godine, ali je od tada postao jedan od najupornijih branilaca bivšeg predsjednika, prihvatajući njegove tvrdnje da su izbori 2020. godine bili kompromitovani široko rasprostranjenom prijevarom.

Nakon pokušaja atentata, Trump je rekao da je revidirao svoj govor o prihvatanju nominacije kako bi naglasio nacionalno jedinstvo, umjesto da ističe svoje razlike s Bidenom.

„Ovo je prilika da okupimo cijelu zemlju, čak i cijeli svijet. Govor će biti mnogo drugačiji,
mnogo drugačiji nego što bi bio prije dva dana“, rekao je Trump za Washington Examiner.

#DonaldTrump #JDVance #Svijet