Članak

SUŠA PRAVI PROBLEME

Vraćaju li se redukcije: Iz VIK-a apelovali na Sarajlije na racionalnu potrošnju vode!

(Patria) - Usljed ekstremno visokih temperatura i povećane potrošnje vode bilježimo veoma tešku hidrološku situaciju. Na svim izvorištima iz kojih se zahvata voda za vodosnabdijevanje potrošača u Kantonu Sarajevo došlo je do smanjenja izdašnosti, navodi se u apelu KJKP Vodovod i kanalizacija KS, upućenom građanima Sarajeva da reduciraju potrošnju vode.


"Poduzimamo potrebne mjere na nivou cijelog sistema kako bi amortizovali negativne posljedice ekstremnih temperatura zraka, te sušnog perioda koji je ove godine nastupio veoma rano, a nakon zime sa oskudnim sniježnim padavinama. Nažalost na ove faktore ne možemo utjecati, te apelujemo na racionalno korištenje raspoloživih količina vode za opće dobro svih nas", ističe se u apelu.

"Činjenica je da zbog dotrajalosti vodovodne mreže bilježimo gubitke vode iz sistema vodosnabdijevanja, ali i da su ekipe svakodnevno na terenu gdje vrše popravak kvarova. Konstantno se ulaže u obnovu vodovodne mreže kako bismo sačuvali ovaj najvažniji prirodni resurs”, navode iz KJP Vodovod i kanalizacije.

Pitanje je samo je li ovo najava povratka redukcija vode?

#EkstremneTemperature #KantonSarajevo #NajvažnijiResurs #ObnovaVodovoda #PopravakKvarova #PovratkaRedukcijaVode #RacionalnoKorištenje #SmanjenjeIzdašnosti #VodovodIKanalizacija #VodovodnaMreža #BiH