Članak

VIDEO

Pucnjava na predizbornom skupu u SAD-u: Povrijeđen Donald Trump, reagovao i Secret Service!

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump povrijeđen je noćas u pucnjavi koja se dogodila tokom njegovog predizbornog skupa u Pensilvaniji, javljaju američki mediji.

(Patria) - Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump povrijeđen je noćas u pucnjavi koja se dogodila tokom njegovog predizbornog skupa u Pensilvaniji, javljaju američki mediji.

Na snimku se vidi kako Trumpa pripadnici tajne službe odvode s bine, dok oko njega vlada panika među okupljenima. Na desnom Trumpovom uhu vidi se krv, prenosi Istraga.

Činilo se da je Trump nakon što je odjeknulo nekoliko pucnjeva pao na zemlju dok je držao govor. Nakon toga brzo ga je okružilo naoružano osiguranje (Secret Service) i ostao je dole oko minutu.

Nakon što je Trump ustao podigao je šaku u zrak, prije nego što je ispraćen s bine u vozilo. Nakon toga je odvezen s mjesta događaja.

CNN javlja da je predsjednički kandidat povrijeđen.

Predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da nije bio upoznat s izvještajem o pucnjavi, obraćajući se novinarima dok je izlazio iz crkve u Delawareu.

CNN je javio da se "sigurnosno stanje" oko Bijele kuće promijenilo i da su gužve koje se inače nalaze na ulici ispred zgrade uklonjene.

#DonaldTrump #Pucnjava #SAD #svijet