Članak

ISTANBUL

Ciro Immobile potpisao za Bešiktaš

Bivši kapiten i najbolji strijelac rimskog Lazija Ciro Immobile potpisao je danas za Bešiktaš, nakon osam godina i više od 200 golova u rimskom dresu, objavio je turski klub.

(Patria) - Bivši kapiten i najbolji strijelac rimskog Lazija Ciro Immobile potpisao je danas za Bešiktaš, nakon osam godina i više od 200 golova u rimskom dresu, objavio je turski klub.

"Postignut je dogovor s igračem za dvije sezone. Primat će neto platu od 6 miliona eura po sezoni", objavio je istanbulski klub.

Ovaj 34-godišnji Italijan, kojeg su sinoć po dolasku u Istanbul dočekale stotine navijača "Crnih orlova", u 340 utakmica za Lazio zabio je 207 golova, što je rekord.

Immobile je jedan od rekordera u broju golova, 36 u sezoni 2019-20, postignutih u sezoni u Serie A.

Ali napadač izlazi iz šarene sezone 2023/24. sa samo 7 ligaških golova, tokom koje je izgubio neosporan startni status i trpio napade nezadovoljnih navijača Lazija.

Immobile, koji ima 57 utakmica i 17 golova za Azzure, nije izabran u sastav za Euro u Njemačkoj.

Italijanova misija bit će revitalizirati napad Bešiktaša, koji je prošle sezone podbacio na šestom mjestu u Süper Ligi, više od 40 bodova iza prvaka Galatasaraya i njegovog doprvaka Fenerbahçea, njegova dva velika istanbulska rivala.

#Bešiktaš #fudbal #lazio #sport #Turska