Članak

LAŽNE OPTUŽBE

Brnabić napala Muniru Subašić, dobila je odgovor Suljagića: Srpski politički vrh je grupa postgenocidnih manijaka

(Patria) - Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oštro je odgovorio predsjednici Skupštine Srbije i bivšoj premijerki ove države Ani Brnabić koja se danas obrušila na Muniru Subašić, predsjednicu Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa zbog jučerašnjeg govora na komemoraciji u Potočarima.

Iako je Subašić predsjednika Srbije Aleksandra Vučića spomenula jednom i izrazila žaljenje zašto nije novi "Vili Brant" za Brnabić je to "poziv na ubistvo".

Na ovu objavu Brnabić reagirali su korisnici mreže X, ali i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

"Obično se ne osvrćem na izjave srpskog političkog vrha. Svjestan sam da su oni grupa postgenocidnih manijaka i nikada ne bih stupio u kontakt s njima. Lažu stalno i o svemu.

Međutim, napad predsednice Skupštine Srbije i bivše premijerke Ane Brnabić na žrtve genocida u ime glavnog veličatelja genocida, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, novi je sunovrat čak i za ovaj autokratski i nehumani režim.

Anu Brnabić su godinama pojili i hranili vrhunski evropski političari, čime su normalizirali njeno negiranje i veličanje genocida.

Tokom njenog mandata desetine ratnih zločinaca iz Bosne našlo je utočište u Srbiji. Ali ni to nije dovoljno.

Ona osjeća potrebu da dokaže svoju srpsku akreditaciju – jer je gej – i da ostane lojalna Vučiću lično ciljajući na preživjele genocida.

Kakva odvratna kreatura", napisao je Suljagić na X-u.

#BiH #EmirSuljagić #MuniraSubašić #AnaBrnabić